ATLAS

Clinic and Medical Building

Location

Iran,Hamedan

Use

Clinic and medical

Area

Total floor area: 320sqm

Year

2017

Status

Built

Design Team

Raha Ashrafi, Marziah Zad, Mohsen Marizad, Ahmad Bathae

At it's core, the design originates from the belief that every urban dweller has a fundamental right to light. Beyond that, it was a matter of responding to site, program and building regulations and constraints related to the project brief. The objective was to develop strategies for optimizing levels of natural light to the interior, but through solutions that would incorporate added value to spatial quality and emphasize placemaking.As simple as the design objective was, the constraints and requirements dictating the design outcome were both challenging and restrictive. In order to unify architectural expression while also responding to numerous design criteria, a geometric network of curve pathways was developed which operate both as a design engine and framework.